CeasConvertor valutarparteneri PRIMARIA SINTEU


www.groupromo.ro

groupromo publicitate groupromo publicitate promovare oradea bihor romania

MeteoPromovare Imagine PublicitatePrimăria comunei Șinteu, ca partener de proiect, va beneficia de fonduri europene pentru implementarea proiectului ,,POD ADMINISTRATIV ÎNTRE ORAȘELE DIN ZONA TRANSFRONTALIERĂ ROMÂNO-MAGHIARĂ”

Proiectul a fost depus spre finanțare de către Primăria orașului Aleșd în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, împreuna cu patru parteneri: Primăria comunei Șinteu și Primăria municipiului Marghita din România și Primăria orașului Berettyoujfalu și Primăria orașului Szarvas din Ungaria. Proiectul vizează întărirea cooperării transfrontaliere interinstituționale prin activități comune care au ca scop schimbul de experiență și bune practici, precum și îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor de către administrațiile locale implicare în proiect. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziționate softuri, echipamente IT și alte echipamente/servicii conexe care vor duce la creșterea performanței serviciilor prestate. În comun, vor fi elaborate diferite strategii transfrontaliere și studii comparative pe diferite domenii de interes ale administrațiilor publice locale, cum ar fi: transparența actului decizional, utilizarea mijloacelor de comunicare moderne în relația cu cetățenii, îmbunătăţirea managementului datelor în administraţia publică locală.
Bugetul total al proiectului este de 362.500 euro, acesta derulându-se pe o perioadă de 15 luni, începând cu 1 decembrie anul acesta. Bugetul comunei Șinteu în acest proiect este de 72.500 euro.Workshop SMART COMMUNITY

Marți, 12 februarie 2019, la ora locală 11.00, la sediul Căminului Cultural din comuna Șinteu a avut loc întâlnirea de lucru transfrontalieră organizată în cadrul proiectului intitulat ,,Administrative bridge between towns in the Romania - Hungary cross border region” (,,Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră româno-maghiară”), proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020).

Scopul evenimentului a fost schimbul de experiență și de bune-practici în ceea ce privește utilizarea echipamentelor IT în sectorul public, siguranţa publică în localităţile disparate, instrumente moderne de comunicare cu cetățenii. În centrul discuției a fost conceptul de SMART COMMUNITY.

La eveniment au participat 44 de invitați: reprezentanți ai celor cinci parteneri de proiect, reprezentanți ai presei locale, ai Universității din Oradea, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Crișana” Bihor, ai Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Bihor, ai Secției de Poliție Borod, ai Poliției Locale Marghita, ai Organizației Civile de Apărare din orașul Szarvas, ai unor firme private, organizații și ONG-uri locale.

În cadrul evenimentului au fost prezentate următoarele subiecte:
Benedek LASAK, Primarul Comunei Şinteu - ,,Prezentare generală a proiectului”
Liviu BUCUR, Expert GIS - “Studiu de oportunitate a utilizării tehnologiei informației și a comunicațiilor în cadrul comunităților de dimensiuni medii si mici”
Zoltán GARAY, Expert Situaţii de Urgenţă - “RO-ALERT – Sistem de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență”
Sorin ARDELEAN, Şef Serviciu Poliție Locală Marghita -“Siguranta publică în Municipiul Marghita”
Bogdan PANTEA, City Manager al Oraşului Aleşd - “Sistem de supraveghere video în Oraşul Aleşd”
Dr. János MELIS, Secretarul Oraşului Szarvas - ,,Situația ordinii publice în Szarvas, cu accent pe contribuția civililor”
Tamás TUSJAK, Şeful Poliţiei Civile Locale Szarvas - ,,Rolul civililor în asigurarea ordinii publice”STUDIU TRANSFRONTALIER

Studiul transfrontalier privind politicile locale menite să îmbunătățească accesul la instrumente moderne de comunicare


Descarcare document Studiu_Sinteu_RO.pdf

STUDIU TRANSFRONTALIER TRADUS IN LB. ENGLEZA


Descarcare document Sinteu_Studiu_EN.pdf

STUDIU TRANSFRONTALIER TRADUS IN LB. MAGHIARA


Descarcare document Sinteu_Studiu_HU.pdf

WORKSHOP SINTEU

Miercuri, 5 februarie 2020, la ora locală 12.00, la sediul Căminului Cultural din comuna Șinteu a avut loc întâlnirea de lucru transfrontalieră organizată în cadrul proiectului intitulat ,,Administrative bridge between towns in the Romania - Hungary cross border region” (,,Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră româno-maghiară”), proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020).

Scopul evenimentului a fost prezentarea și evaluarea activităților-pilot implementate în cadrul proiectului de către Primăria comunei Șinteu în ceea ce privește utilizarea echipamentelor IT în sectorul public, siguranţa publică în localităţile disparate, instrumente moderne de comunicare cu cetățenii. În centrul discuției s-a aflat conceptul de SMART COMMUNITY.

La eveniment au participat 36 de invitați: reprezentanți ai celor cinci parteneri de proiect, reprezentanți ai presei locale, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Crișana” Bihor, ai unor firme private, organizații și ONG-uri locale.

În cadrul evenimentului au fost prezentate următoarele subiecte:
 Benedek LASAK, Primarul Comunei Şinteu - Cuvânt de bun-venit, prezentarea evenimentului
 Ioan POLACIEC, Consilierul Primarului Comunei Şinteu - Prezentare generală a proiectului. Prezentarea și evaluarea activităților-pilot implementate
 Liviu BUCUR, Expert GIS - “Prezentarea Studiului transfrontalier privind politicile locale menite să îmbunătățească accesul la instrumente moderne de comunicare”.Site POD ADMINISTRATIV INTRE ORASELE DIN ZONA TRANSFRONTALIERA

Siteul poate fi accesat sub urmatorul link: www.administrative-bridge-rohu.eu/www.crisulrepede.ro www.groupromo.ro